130319

130319 Tisdag

Kvart över sju på kvällen äntrade vi tåget till Hallsberg. Nu för tiden går inte Norrlandståget över Örebro, därav denna start på resan i "fel" riktning. Det var en tapper liten skara från Expedition Club som var beredda att genomföra årets fjällfärd. Mats och Ove Eriksson samt Eva Hallgren.


Väderutsikterna för de närmaste dagarna förutspådde strålande sol över Jämtlandsfjällen och snöoväder i Mellansverige, något som kunde märkas redan på Örebro Central där snöflingorna virvlades runt av isande vindar.


Nattåget avgick nästan i tid från Hallsberg C. Vi fick så småningom sällskap i liggvagnskupén av två damer på väg till Undersåker. De var en del av ett sällskap på fem som i varierande konstellationer också gjorde fjällturer. Den ena verkade åka ofta och den andra hade varit i Jämtlandsfjällen senast för 30 år sedan, före "barn och annat" - eget citat. De tänkte sig via Vålådalen och Gåsen till Helags, så kanske våra vägar möts där om några dagar.


I Stockholm klev den sista av damgänget på och vår kupé var därmed full. Dags att bädda om till sex liggplatser och krypa ner, vilket fungerade med sedvanligt god organisation och taktkänsla. Vaggade av tågets skakningar somnade vi.